Eind vorig jaar legde de Vlaams Regering de subsidiebedragen vast die in het kader van de tweede oproep van het LAP kunnen toegekend worden. Het systeem van het Activeringspact is ondertussen wel gekend: de lokale besturen gaan aan de slag met maatregelen om leefloongerechtigden te activeren en kunnen a rato van elke duurzaam geactiveerde bovenop het Vlaamse gemiddelde van 20 procent een subsidie ontvangen van 1.000 euro per per persoon, met een ondergrens van 50 procent op basis van bewezen kosten indien het uitstroomengagement niet gehaald wordt. Een belangrijke nieuwigheid bij deze oproep is dat lokale besturen de krachten kunnen bundelen en samen een oproep kunnen indienen. De Bodukap-gemeenten hebben van die mogelijkheid deze keer ook gebruik gemaakt. Hierover de volgende vragen:
i) Welke maatregelen werden er ingediend ism de Bodukap-gemeenten? Welke maatregelen van het vorige LAP werden hernomen? Welke zijn nieuw?
ii) Welk uitstroomengagement bovenop het Vlaamse gemiddelde van 20 procent werd er genomen en is ervoor geopteerd om elke gemeente apart te laten afrekenen of om Bodukap in zijn geheel af te rekenen?
iii) Welke interne afspraken zijn er gemaakt over de verdeling van de uiteindelijk toegekende middelen? Zal dat gebeuren op basis van wie welke kosten op zich nam bij het uitwerken van de maatregelen?