De notulen van de voorgaande gemeenteraad worden goedgekeurd.
Sinds 2021 wordt er, onder leiding van PIDPA, gewerkt aan het hemelwater- en droogteplan voor de gemeente. Dit plan, dat werd opgesteld door het studiebureau IMDC, is nu af.
Het HWDP beschrijft een samenhangend plan van aanpak voor wateroverlast en droogteproblematiek nu en in de toekomst. Het is een beslissingsondersteunend instrument bij wegenis- en rioleringswerken en vormt een kader bij opstart van (ruimtelijke) planningsinitiatieven.
Het college vraagt aan de gemeenteraad het hemelwater- en droogteplan goed te keuren.
Op 25 april 2022 keurde de gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver de samenwerkingsovereenkomst inzake de ‘samenwerking en het beheer van het Parkdomein’ tussen de gemeente, Bergesteyn NV, Borgerstein VZW, Werft NV en Cores Properties NV goed.
Gelet op het gegeven dat de samenwerkingsovereenkomst een opschortende voorwaarde bevat in artikel 3.2.2 waarvan de termijn verstreken is, 31 december 2023, wordt een addendum afgesloten tussen de betrokken partijen om deze termijn te verlengen met een periode van 1 jaar.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om dit addendum goed te keuren.
Om de Europese kwaliteitsdoelstellingen voor de waterlopen dichterbij te brengen (met concrete reductiedoelstellingen tegen 2027 en 2033) gaf de Vlaamse Regering Aquafin (AQF) recent een coördinerende rol om de bovengemeentelijke investeringen te organiseren en te plannen om tot snellere ecologische resultaten te komen. Hierbij stemmen zij maximaal doelstellingen van lokale stakeholders af met bovengemeentelijke infrastructuurprojecten. https://www.aquafin.be/nl-be/rioolbeheerders/voor-alle-gemeentenen-rioolbeheerders/een-match-tussen-gemeentelijke-en-bovengemeentelijke-investeringen
AQF vertrekt hierbij vanuit de investeringsplannen van de gemeenten en koppelt er bovengemeentelijke projecten aan die op het vlak van scope, timing en/of budget een synergie betekenen. Het eigenlijke ontwerp start pas nadat er een uitgesproken engagement is van alle betrokken partijen. Door al bij opmaak van dat engagement rekening te houden met mogelijke risico’s, verwacht AQF dat de doorlooptijd van een project zal verkorten tussen ontwerp en uitvoering. Het ontwerp van de projecten zal ook beter kunnen beantwoorden aan de meest actuele visie en inzichten.
Het infrastructuurproject Beukheuvel-Mechelbaan/Berlaarbaan in Lier, Duffel en Sint-Katelijne-Waver (SKW) voldoet aan bovenstaande vereisten en werd daarom door AQF tot een projectplan en engagementsverklaring uitgewerkt in samenspraak met de gemeentelijke rioolbeheerder Pidpa (in Lier, Duffel en SKW), de 3 gemeenten zelf en AQF. Deze verklaring wordt nu ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.Het college legt het volgende voor aan de gemeenteraad:
De vzw Midzeelhoeve ('t Grom) heeft onvoorziene uitgaven te doen voor dringende herstellingswerken.
De vzw beschikt niet over voldoende eigen middelen om deze onvoorziene uitgave te financieren en vraagt om de reeds voorziene investeringssubsidie van de gemeente deels voor deze werken te mogen aanwenden.
De gemeenteraad gaat akkoord dat een deel van deze investeringssubsidie aan vzw Midzeelhoeve mag dienen voor de dringende herstellingswerken.
Het college legt het volgende voor aan de gemeenteraad:
Op donderdag 7 november 2024 om 16 uur vindt de algemene vergadering van Cipal plaats op digitale wijze. De gemeenteraad bepaalt het mandaat van de afgevaardigde van de gemeente op deze vergadering.
Op dinsdag 12 november 2024 om 18 uur vindt de buitengewone algemene vergadering van Iverlek plaats in de Brabanthal te Leuven.
De gemeenteraad bepaalt het mandaat van de afgevaardigde van de gemeente in deze vergadering.
Het college legt dit voor aan de gemeenteraad.
Het college legt het volgende voor aan de gemeenteraad:
Op maandag 25 november 2024 om 20.00 uur vindt de algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging Pidpa plaats op digitale wijze.
De gemeenteraad bepaalt het mandaat van de afgevaardigde van de gemeente voor deze algemene vergadering.
Op dinsdag 26 november 2024 om 14.30 uur vindt de buitengewone algemene vergadering van Creat Services dv plaats in Flanders Expo, Maaltekouter 1 te Gent.
De gemeenteraad bepaalt het mandaat van de afgevaardigde van de gemeente in deze buitengewone algemene vergadering.
Het college legt dit voor aan de gemeenteraad.
De conciërgewoning in de Groenstraat staat na het overlijden van de vorige bewoonster leeg.
Om een nieuwe invulling te vinden voor dit onderdeel van de site Sint-Michielskasteel werd geopteerd voor een erfpachtrecht.
In samenspraak met GD&A Advocaten werd een leidraad inzake de vestiging van een erfpachtrecht opgemaakt, dewelke werd goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 4 september 2023.
De geïnteresseerde kandidaten konden uiterlijk tot 1 december 2023 een voorstel indienen.
Er werd 1 voorstel ingediend.
Na onderhandeling met de indiener stelt het college aan de gemeenteraad voor om akkoord te gaan met het definitief beoordelingsverslag en de gunning van de erfpachtovereenkomst op het onroerend goed gekend als sectie D nr. 17/g te Groenstraat 9, 2860 Sint-Katelijne-Waver.
Het college legt het volgende voor aan de gemeenteraad:
In het budget is 2.125 euro voorzien voor de organisatie van een evenement in de Elzestraat tijdens de kermis. Vzw Elzestraat wenst hier in 2024 opnieuw aanspraak op te maken voor de organisatie van nevenactiviteiten tijdens de afgelopen tweede Elzestraatkermis.
De gemeenteraad keurt dit goed en bepaalt dat alleen bewezen kosten in aanmerking komen voor subsidiëring.
Om de jaarlijkse werking te kunnen blijven garanderen vraagt de scholengemeenschap Anker een verhoging van de subsidie met 1.358 euro, tot 2.666 euro per gemeente.
Het college legt dit voor aan de gemeenteraad.
Het college legt het volgende voor aan de gemeenteraad:
De gemeenteraad keurt de verwerving van het perceel gelegen Molenstraat 19+ afdeling 3 sectie B nummer 583/02T met een oppervlakte van 12m² goed met het oog op de realisatie van de rooilijn in de Molenlei noodzakelijk voor de geplande wegenis- en rioleringswerken.
De gemeenteraad keurt de verwerving van een deel van het perceel gelegen Molenlei afdeling 3 sectie B nummer 553 K met een oppervlakte van 21m² goed met het oog op de realisatie van de rooilijn in de Molenlei noodzakelijk voor de geplande wegenis- en rioleringswerken.
Het college legt het volgende voor aan de gemeenteraad:
De gemeenteraad keurt de verwerving van een deel van het perceel gelegen Molenstraat 61 afdeling 3 sectie B nummer 544 m met een oppervlakte van 1m² goed met het oog op de realisatie van de rooilijn in de zijstraat Molenstraat van huisnummer 47 tot 59 noodzakelijk voor de geplande wegenis- en rioleringswerken.
De gemeenteraad keurde op 25 maart 2024 de de aankoop van een deel van 3 percelen bosgrond in Donk, kadastraal gekend als afdeling 2 sectie D nr 517M, 517X en 517Y, goed.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de ontwerpakte voor de aankoop van deze delen goed te keuren.
De gemeenteraad keurde op 17 juni 2024 de verkoop aan de aangelanden, Katelijnestraat 17, goed van een stuk grond langsheen de trage verbinding achter Katelijnestraat 17, kadastraal gekend als sectie B nr 159V.
Nu keurt de gemeenteraad de ontwerpakte van deze verkoop goed.